A fost aprobată OUG privind asigurarea de la buget a sumelor necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor achiziționate în cadrul Programului „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei”

Programul de screening pentru tuberculoza ajunge la Constanța. FOTO Screening TB
Program pentru controlul tuberculozei, FOTO Screening TB

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență privind asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, a sumelor necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România” finanţat de Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, aprobat pentru perioada 1 octombrie 2018 – 31 martie 2023, precum și pentru abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 112/2020 pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, a sumelor necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”

Documentul stabilește cadrul legal necesar pentru acoperirea de la bugetul de stat a taxei pe valoarea adăugată (TVA) în valoare de peste 1,4 milioane de lei pentru bunurile și serviciile achiziționate în cadrul Proiectului “Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei in România”, finanțat de către Fondul Global printr-un grant de tranziție.

Ministerul Sănătății derulează din anul 2018, Grantul de tranzitie ROU-T-MOH „Abordarea provocarilor sistemului de sanatate privind controlul tuberculozei in Romania” în parteneriat cu Romanian Angel Appeal (RAA), OMS –Biroul Regional pentru Europa și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) București. Valoarea totală a programului este de peste 6,7 milioane euro, iar durata de implementare este până în 31.03.2023. Proiectul are ca scop reducerea incidenței tuberculozei printr-un nou model de îngrijire a pacientului cu TB, cu servicii ambulatorii accesibile și securizarea accesului la medicamente și metode de diagnostic pentru TB prin achizitionarea de medicamente, kituri de testare si echipamente de laborator.

Grantul are un rol esențial în implementarea Strategiei Naționale pentru Controlul Tuberculozei 2022-2030.

Tuberculoza reprezintă o prioritate de sănătate publică pentru Ministerul Sănătății și Guvernul României. Rezultatele ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii în țara noastră, urmare a derulării mai multor programe naționale și de internaționale de combatere a acestei afecțiuni

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*