A fost aprobat proiectul privind aprobarea taxelor pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice

Sediul Ministerului Sănătății. FOTO Ministerul Sănătății

Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea plăţii cotizaţiilor şi taxelor pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, în anul 2022

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea plăţii cotizaţiilor şi taxelor pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, în anul 2022.
Actul normativ aprobă suma de 8.823 euro pentru plata cotizaţiilor şi a taxei din acest an, în vederea interconectării Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) cu instituţii similare internaţionale, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate.

Plata taxelor si a cotizatiilor este anuală și reprezintă o condiție obligatorie pentru păstrarea calității de membru a Registrului în cadrul organizațiilor internaționale care permit identificarea donatorilor compatibili de celule stem hematopoietice în baze de date internaționale și probează calitatea și securitatea serviciilor furnizate.
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) a fost înfiinţat în anul 2009 pentru a da o șansă de vindecare pacienților cu boli hematologice maligne, cu evoluție severă, care nu pot face autotransplant şi care nu au nici donator înrudit.
Până în prezent, sunt peste 83 600 donatori voluntari înscriși în Registrul Național al donatorilor voluntari de celule stem hematopoetice, 352 pacienți transplantați și 33 pacienți în așteptarea unui donator.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*