8 milioane de români sunt vaccinați cu schema completă anti-COVID

Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO pixabay
Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO pixabay

Cifre încurajatoare vin de la Comitetul de Coordonare al activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Ziua de 6 februarie 2022 marchează momentul în care peste 8 milioane români au primit schema completă de vaccinare.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 6 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Total persoane vaccinate cu prima doză: 8.085.805. Persoane vaccinate cu schema completă: 8,003 milioane. Persoane vaccinate cu doza de rapel: 2,4 milioane.

Cei mai mulți români au primit vaccinul Pfizer, urmat în top de Johnson&Johnson și AstraZeneca.

Până astăzi, în țara noastră au fost administrate aproape 7000 vaccinuri copiilor.

Conform statisticilor, 19.927 persoane au avut reacții adverse, dar niciuna dintre acestea nu au fost severe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*