300 de milioane de pacienți suferă de peste 7000 de boli rare

Todor Kesimov, noul Country Manager al Takeda România. FOTO PPA PR

În fiecare an, în ultima zi din februarie este marcată Ziua Bolilor Rare, pentru a crește gradul de conștientizare a acestora, dar și pentru a recunoaște și sprijini cei peste 300 de milioane de pacienți, familii, prieteni și îngrijitori care sunt afectați de una dintre cele peste 7.000 de boli rare.

Comunitatea pacienților care suferă de boli rare este afectată semnificativ de lipsa de conștientizare a acestora. Persoanele care trăiesc cu o boală rară și rețelele lor de sprijin se pot confrunta cu dificultăți în a accesa îngrijirea de care au nevoie. Astfel, una dintre cele mai mari provocări pentru acești pacienți este perioada lungă de timp până la diagnosticare. Poate fi incredibil de dificil să ajungi la un diagnostic și, pentru mulți, un diagnostic precis nu este niciodată găsit. În plus, o persoană care trăiește cu o boală rară și se confruntă cu inechități legate de accesul la sănătate poate fi pusă în fața și mai multor întârzieri în diagnosticare și îngrijire.

Takeda este alături de grupurile de pacienți și de întreaga comunitate de advocacy pentru boli rare pentru a sprijini inițiativele care se aliniază cu obiectivul Takeda de a aborda inechitățile în materie de acces la sănătate în ceea ce privește bolile rare. Aceasta include Rezoluția ONU privind „Abordarea provocărilor persoanelor care trăiesc cu o boală rară și familiilor lor”, care evidențiază nevoile persoanelor care trăiesc cu boli rare, promovând echitatea în sănătate și consolidarea sistemelor de îngrijire. Documentul solicită ONU și statelor membre să ia măsuri și să abordeze provocările cu care se confruntă comunitatea pacienților cu boli rare. Takeda susține această rezoluție spre recunoașterea globală și o mai mare vizibilitate pentru comunitate.

„Pasiunea și dedicarea comunității bolilor rare reprezintă o inspirație constantă pentru noi. Anul acesta, ambiția noastră este să reducem povara cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu o boală rară, în special cele cu cel mai mare risc de sănătate precară din cauza circumstanțelor sau situației lor, începând cu accesul la un diagnostic rapid și precis. Takeda face deja pași, la nivel global și național, pentru a îndeplini acest angajament. Suntem mai hotărâți ca niciodată să identificăm și să doborâm barierele cu care se confruntă comunitatea pacienților cu boli rare”, a declarat Todor Kesimov, Country Head Takeda Romania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*