100 de femei din România pot beneficia de proteze mamare externe în cadrul campaniei „100 de zâmbete” a Asociației Moving On Breast Cancer

100 de femei din România pot beneficia de proteze mamare externe. FOTO Creative Arts

În luna martie se dă startul campaniei anuale organizate de Asociația Moving On Breast Cancer, iar anul acesta „100 de zâmbete” facilitează accesul femeilor care se confruntă cu efectele secundare ale diagnosticului de cancer de sân la 100 de proteze mamare externe gratuite. Astfel, în perioada 1 – 31 martie, femeile care au trecut printr-o operație de mastectomie ca urmare a diagnosticului de cancer de sân și care aleg să nu apeleze la reconstrucție, pot beneficia de proteze în cadrul campaniei susținute de Grupul CEZ în România.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, cancerul este a doua cauză de mortalitate la nivel global, iar cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femei, cu aproximativ 95.000 decese în 2020, ce reprezintă 17% din totalul deceselor provocate de această boală.

„Proteza mamară este recomandată femeilor care aleg să nu apeleze la reconstrucția de sân în urma operației de mastectomie, iar folosirea unei proteze mamare externe poate ajuta la îmbunătățirea imaginii și a încrederii de sine, fără o intervenție chirurgicală de reconstrucție a sânului.

Unul dintre efectele adverse ale mastectomiei este impactul negativ pe care îl are pierderea sânului asupra psihicului. Pentru o femeie care este nevoită să treacă prin intervenția chirurgicală în care țesutul mamar este îndepărtat pentru a trata sau a preveni cancerul de sân, efectele emoționale și impactul acestei proceduri asupra vieții personale pot fi devastatoare. Cele mai multe femei au nevoie de aceste proteze atât din punct de vedere estetic, cât și anatomic, inclusiv pentru corectarea posturii coloanei”, spune Mihaela Ciotea, Președinte al Asociației Moving On Breast Cancer.

Deși protezele mamare sunt decontate de CNAS, reînnoirea lor se poate face doar o dată la trei ani și în funcție de fondurile disponibile. Sunt cazuri frecvente în care protezele nu își păstrează structura și calitatea inițială pe durata celor trei ani, așa că multe femei ajung să solicite sprijinul organizațiilor care oferă susținere în urma  diagnosticului cu cancer de sân, cum este și Moving On Breast Cancer. Din 2018, ONG-ul și-a dedicat activitatea creșterii calității vieții femeilor vulnerabile în fața cancerului de sân din România. Dincolo de campaniile de educație și prevenție, desfășurate în parteneriat cu mai multe companii din România, asociația oferă susținere femeilor diagnosticate cu cancer de sân. într-o comunitate în care să aibă parte de înțelegere și sprijin pentru a trece prin întregul proces de vindecare. Asociația oferă și acces la consiliere psihologică și peruci, dar cele mai solicitate produse sunt protezele mamare.

„Doar acele femei care au trecut printr-o astfel de intervenție chirurgicală știu ce impact poate avea un astfel de gest asupra stimei de sine și asupra procesului de recuperare fizică, dar mai ales asupra recuperării psiho-emoționale. Mulțumim partenerului care a făcut posibilă această campanie, Grupul CEZ în România, pentru că a ales ca în această primăvară să impacteze viețile a o sută de femei care au trecut printr-o operație de mastectomie și care au mare nevoie de proteze mamare externe”, mai adaugă Mihaela Ciotea.

Moving On Breast Cancer este o organizație non-profit dedicată susținerii femeilor afectate de cancerul de sân prin intermediul comunității și al prieteniei.
În cadrul serviciilor caritabile derulate, ONG-ul oferă peruci, proteze mamare, ședințe de psihoterapie și vouchere cu discounturi oferite de firmele din comunitate femeilor care se confruntă cu probleme financiare, din momentul primirii diagnosticului și pe perioada recuperării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*