Spitalul Județean Constanța a organizat conferința intitulată “Screeningul pentru cancerul colorectal, de la proiecte pilot la program național – provocări și oportunități”

FOTO Consiliul Județean Constanța

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa a organizat astăzi conferința intitulată “Screeningul pentru cancerul colorectal, de la proiecte pilot la program național – provocări și oportunități”, eveniment ce marchează continuarea campaniei de screening pentru cancerul colorectal.

Proiectul pilot de screening pentru cancerul colorectal în regiunea Sud-Est, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman este implementat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa, în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius” din Constanța și Asociația Română pentru Promovarea Sănătății și are ca obiectiv dezvoltarea cadrului de implementare a unui program național de screening organizat pe baze populaționale, astfel încât serviciile preventive oferite să fie eficace și accesibile în condiții de egală calitate și siguranță pentru toate categoriile socio-economice.

Din partea Consiliului Județean Constanța, la eveniment a fost prezent directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul CJC, Oana Aurora Martin:

“Prevenția este un concept căruia, din păcate, prea puține persoane îi conferă atenția cuvenită, astfel încât afecțiunile să fie diagnosticate în faze incipiente și să crească șansele de vindecare ale pacienților. Conștientizarea și informarea oamenilor cu privire la riscurile și simptomele cancerului colorectal sunt deosebit de importante. Pentru acest lucru, este nevoie de consolidarea și dezvoltarea unui cadru coerent și durabil, care să vină în sprijiniul  populației și să ofere acces la informații și servicii de prevenire a bolii. Acesta și este, de altfel, principalul obiectiv al proiectului despre care discutăm astăzi. Consiliul Județean Constanța asigură cofinanțarea necesară implementării acestor programe și se implică activ în creșterea încrederii populației în serviciile medicale oferite. Felicitări și mult succes tuturor!”.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin creșterea, cu minimum 50.000, a numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru patologia cancerului colorectal, pentru persoanele din regiunea de dezvoltare Sud-Est.

Coordonarea proiectului la nivelul regiunii de Sud-Est a României este realizată de către Centrul Regional de Prevenție, Depistare Precoce, Diagnostic si Tratament Precoce al Cancerului Colorectal (CRS), din cadrul Spitalulului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța. În cadrul acestuia, vor fi asigurate resurse umane specializate, competente în a raspunde tuturor solicitărilor pacienților și a le asigura suport medical și psihologic. Centrul de prevenție va fi asigurat de un operator, care va centraliza și răspunde tututor solicitărilor.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 23.917.546.25 lei, iar lider de proiect este Spitalul Clinic Judetean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*