Peste 2500 de pacienţi la UPU Constanța şi sute de internări, în minivacanţa de Sfânta Maria

Spitalul Județean Constanța

2567 pacienţi au fost înregistraţi de vineri până astăzi la ora 08.00, la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa. Dintre acestia, 492 au fost internaţi.

Cele mai multe urgenţe au fost înregistrate pe codul verde (pacienți cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare) -2252.

93 de pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru (non-urgențe).

Pe codurile roşu şi galben au fost preluaţi 222 pacienţi- 32 pe codul roşu (risc vital) şi 190 pe codul galben (risc de agravare).

Din cei 2567 pacienti, 811 sunt copii.

Din punct de vedere al numărului de internări, în cele 5 zile de referinţă au fost spitalizaţi pentru investigaţii şi tratament de specialiate 492 pacienţi, fluxul de internări şi externări fiind unul continuu. Dintre secţiile cu cea mai mare adresabilitate în această perioadă: Pediatria, Cardiologia, Neurologia, Obstetrică Ginecologie, s.a.m,d.

Tot în ultimele 5 zile au fost internaţi 3 pacienţi, victime ale unor accidente de submersie. Din păcate, în pofida eforturilor depuse de către personalul medical, unul dintre acestia a decedat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*