Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului, marcată la data de 17 septembrie, are ca temă în acest an „Siguranța Medicamentelor”, iar Administrația Prezidențială se alătură din nou acestei inițiative.
Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, administrarea incorectă a medicamentelor provoacă jumătate din problemele asociate asistenței medicale care pot fi prevenite, iar pandemia de COVID-19 a crescut semnificativ riscul erorilor de medicație.
Scopul campaniei din 2022 este acela de a crește gradul de conștientizare asupra necesității îmbunătățirii siguranței medicamentelor, prin prevenirea erorilor asociate medicației, și promovarea utilizării lor în condiții de siguranță.
Palatul Cotroceni va fi iluminat sâmbătă, 17 septembrie 2022, începând cu ora 20:00, în portocaliu, pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 19 iulie 2023, la Baia de Arieş, în judeţul Alba. Doamnele şi domnişoarele din localitate sunt aşteptate la testare gratuită Babeş […]
Organizația Salvați Copiii România a deschis cel de-al treilea Centru de consiliere și informare pentru familiile refugiate din Ucraina, la Suceava, județ care preia o mare parte din copiii care se refugiază din calea războiului […]
Sindromul Lynch este o afecțiune ereditară des întâlnită, una din 300 de persoane având o modificare genetică (mutație) ce poate declanșa boala. Pacienții afectați de sindromul Lynch prezintă risc crescut pentru a dezvolta diverse cancere. […]
Be the first to comment