Peste 5.000 de intervenții ale pompierilor, în week-end-ul 28 – 30 ianuarie. Cele mai importante misiuni au avut loc în Ilfov și Teleorman

Pompierii au intervenit la locul incendiului. FOTO ISU Dobrogea
Pompierii au intervenit la locul incendiului. FOTO ISU Dobrogea

Pompierii militari au gestionat, în week-end-ul care tocmai s-a încheiat, 5.397 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în peste 4.000 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru persoanele aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 470 de incendii, precum și în alte 900 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată.

Din totalul celor 470 incendii care au avut loc în perioada 28-30 ianuarie, 301 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 1.500 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 17 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În ciuda eforturilor salvatorilor, cinci persoane și-au pierdut viața în ultimele 72 de ore.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

Intervenția care a avut loc vineri, în localitatea Pantelimon, județul Ilfov, unde peste 90 de pompieri bucureșteni care au încadrat 23 de mașini de stingere, au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la patru locuințe. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta generalizat, la patru case, pe o suprafață de aproximativ 700 mp. Pe timpul intervenției, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru o persoană cu atac de panică, fără a fi necesar transportul la spital. După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

De asemenea, o misiune care s-a soldat cu o victimă, a avut loc duminică, în județul Vaslui, unde colegii noștri au intervenit în urma producerii unui incendiu izbucnit la o casă, în localitatea Bozia. Echipajele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu flăcări și fum dens, pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Incendiul a fost stins prompt, însă, din nefericire, o persoană a fost gasită decedată, în interiorul imobilului.

Un eveniment soldat cu victime a avut loc tot duminică, în județul Teleorman, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat în urma unui accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, pe raza localității Drăgănești-Vlașca. În urma impactului au rezultat patru victime. Deși pompierii au depus eforturi considerabile, o persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar celelalte persoane au primit asistență medicală, ulterior fiind transportate la spital, pentru investigații suplimentare.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*