Va fi inaugurat Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova

Spitalul din Hârșova. FOTO Paul Alexe

Inaugurarea oficială a Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova va avea loc, vineri, 15 aprilie, de la ora 14.

Laboratorul dispune de dotări și echipamente medicale moderne, de ultimă generație, menite să contribuie la îngrijirea pacienților din România la fel ca în cele mai prestigioase clinicidin lume.

Spitalul Orășenesc Hârșova a fost dotat cu numeroase echipamente medicale ultra-performante – unele fiind unice în județul Constanța sau în România, dintre care amintim:

MAMOGRAF 3D HOLOGIC – SLENIA 3DIMENSIONS – primul și singurul, până acum, la nivelnațional! Mamograful face achiziția 3d în 3,7 secunde, cu o rezoluție reală de 70 microni. Are sistem de puncție ghidată 3D cu vacuum. De asemenea, are în dotare SmartCurve system Paddle,un sistem ce permite o compresie mult mai prietenoasă și un confort sporit pentru pacienți.

RADIOLOGIE 3D – primul echipament autorizat CNCAN la nivel național – Siemens – MultitomRax. Aparat cu multiple aplicații care duce Radiologia conventionala 2D mai aproape de CT, cu un nivel mult mai scăzut de radiații și pregatire prealabilă, exact ca în cazul radiologiei convenționale. Detectează leziunile osoase pe care radiologia 2D le poate rata (exemplu: fracturile oaselor mici).

Densitometria osoasă DEXA HOLOGIC HORIZON – lider Mondial. Singura metodă acceptată unanim la nivel Mondial pentru calculul densității osoase, fără de care nu se poate iniția tratamentul Osteoporozei.

RADIOLOGIA MOBILĂ DIGITALĂ BMI – JOLLY PLUS DR cu detector Wireless Trixell. Până de curând, radiologia mobilă a fost destinată persoanelor greu deplasabile. De la începutul pandemiei Covid 19, rolul acestora este esențial în evaluarea leziunilor pulmonare, mai ales la pacienții din ATI.

COMPUTER TOMOGRAF 64SLICE PHILIPS INCISIVE. Esențial în evaluarea leziunilor pulmonare,neurologice și oncologice.

ECOGRAF MULTIDISCIPLINAR CU MODUL DE ELASTOGRAFIE STRAIN SI SHEAR WAVE – PHILIPSEPIQ. Singurul ecograf din Județul Constanța cu Sonda lineară (țesuturi moi) de 2000 de cristale (o sondă obișnuită are 128 de cristale).

ECOGRAF SENOLOGIE CU ACHIZIȚIE AUTOMATĂ 3D – SIEMENS S2000 ABVS. Echipament unic lanivelul județului Constanța.

SISTEM PACS PIXELDATA. Un sistem complex de arhivare și acces la imagistica medicală. Toate compartimentele Spitalului Orașenesc Hârșova au acces la imaginile radiologice în timp real, iar sistemul permite și accesul de la distanță. Printre puținele Pacs-uri cu sistem RIS – RadiologyInformation System. Practic, prin intermediul acestui sistem, echipamentele de radiologie preiau datele pacienților programați.

Bogdan-Andrei Zidaru, Manager al Spitalului Orășenesc Hârșova, alături de o echipă de medici de bună credință și cu susținerea autorității publice locale, a depus în anul 2020 proiectul pentru modernizarea și dotarea secțiilor de Radiologie. Până în prezent, din cele 4,5 milioane de Euro disponibile, Spitalul Orășenesc Hârșova a achiziționat echipamente în valoare de 3 milioanede euro.

În viitorul apropiat, spitalul va crește numărul de investigații ce vor putea avea Diagnostic Asistat cu Inteligență Artificială. În prezent, Inteligența Artificială este utilizată pentru investigațiile de torace, printr-un acord pe termen limitat cu compania românească Xvision.

Toate echipamentele au fost achiziționate din fonduri europene, prin Proiectul “Creșterea Capacității de Gestionare a Crizei Covid-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*