Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina. Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp din Timișoara asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Sediul OncoHelp
Sediul OncoHelp

Tragedia din Ucraina și valul de refugiați care fug din calea războiului duc la o mobilizare uriașă a românilor care sar în ajutorul vecinilor. Pe lângă alimente, haine și adăpost, este nevoie, însă, și de sprijin medical pentru copiii, mamele și bunicii ajunși în țara noastră.

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin în ajutorul acestor oameni, unii dintre ei grav bolnavi, care au nevoie de tratamente îndelungate, pe care trebuie să le urmeze ca să trăiască. Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara oferă gratuit refugiaților ucrainieni servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală.

“Misiunea noastră a fost, încă de la început, aceea de a lupta alături de pacienții oncologici împotriva unui inamic de multe ori extrem de agresiv. Aceștia fac parte din cea mai vulnerabilă categorie de persoane, iar renunțarea la tratamente ori amânarea lor din cauza situației în care se află le poate fi fatală. Mulți dintre cei care au fost nevoiți să își părăsească locuințele sunt acum fără tratament.

Iar pacienții oncologici au nevoie nu doar de cazare, hrană sau de câteva tablete, ci de chimioterapie sau chiar radioterapie. Asociația OncoHelp a fost întotdeauna în prima linie și și-a oferit sprijinul. Așa facem și acum. Medicii noștri îi vor consulta gratuit pe refugiații care au nevoie de investigații oncologice, iar colegii noștri din radioterapie pot să îi ajute să își continue tratamentul”, spune dr. Valeriu Ioan Borugă manager Asociația OncoHelp.

Mai mult, Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp poate oferi cazare unui număr de zece familii de refugiați ucrainieni.

Centrul de Oncologie OncoHelp a pus la dispoziția refugiaților, care au nevoie de tratamente, mai multe numere de telefon pe care le-am transmis autorităților, organizațiilor și asociațiilor non-guvernamentale care gestionează, respectiv sprijină criza umanitară de la frontierele României.

Acestea sunt 0256/495 403; 0356/ 460 995 sau 0753/595959

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*