RMN ultraperformant, inaugurat la Spitalul din Câmpia Turzii. Acesta a fost achiziționat cu sprijinul financiar semnificativ al Consiliului Județean Cluj

RMN. FOTO Consiliul Județean Cluj

Luni, 24 aprilie a.c., la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii a fost inaugurat noul aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN) achiziționat cu sprijinul financiar semnificativ al Consiliului Județean Cluj.

Pentru această investiție, forul administrativ județean a alocat în anul precedent, din bugetul propriu al instituției, nu mai puțin de 1.500.000 de lei și a nominalizat și suma de 500.000 de lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit pe anul 2022.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Beneficiari ai acestei investiții vor fi circa 60.000 de cetățeni din Câmpia Turzii și din comunele limitrofe, pentru că, odată cu punerea în funcțiune a RMN-ului, au un acces mai facil și rapid, aproape de casă, la investigațiile realizate cu ajutorul acestui aparat de ultimă generație. În ce ne privește, vom continua să sprijinim spitalele clujene în realizarea investițiilor necesare, conștienți fiind că sănătatea este bunul cel mai de preț!”

Echipamentul de înaltă tehnologie, cu 16 canale, este utilizat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Rezonanța Magnetică Nucleară este o procedură non invazivă, neiradiantă, care permite obținerea unor imagini detaliate, clare și precise și ajută cadrele medicale să pună un diagnostic cât mai corect, într-un interval de timp redus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*