O nouă premieră în Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava: protezarea unicompartimentală a genunchiului

Spitalul Județean Suceava. FOTO Spitalul Județean Suceava

În data de 23 martie 2022, a avut loc o nouă premieră în secția de ortopedie a Spitalului Județean Suceava, care a constat în protezarea parțială a unei porțiuni a genunchiului unei paciente de 48 de ani, aceasta suferind dureri importante și imposibilitatea efectuării activităților zilnice de aproximativ 2 ani.

Echipa operatorie a fost formată din dr. Voinea Rareș, dr. Grămada Marius și dr. Puha Ciprian sub coordonarea medicului șef de secție dr. Bandac Răzvan.

Artroplastia parțială de genunchi oferă posibilitatea menținerii compartimentelor sănătoase ale genunchiului și implică mult mai puține riscuri pre și postoperatorii decât artroplastia totală a genunchiului. Recuperarea medicală după astfel de intervenție este rapidă, iar pacientul nu resimte prezența protezei datorită faptului că ligamentele sunt prezervate.

Dr. Voinea Rareș: „Acest tip de intervenție se practică numai în câteva clinici din țară, motiv pentru care decizia de efectuare este luată după evaluarea riguroasă a pacientului, cu luarea în considerare a particularităților fiecărui pacient (artroza este prezentă doar în partea internă a genunchiului, structura ligamentară este funcțională, pacientul nu prezintă artrita inflamatorie). Avantajele majore ale acestui tip de intervenție sunt: părțile sănătoase ale genunchiului sunt conservate, recuperare rapidă și durata scurtă a spitalizarii, amânarea momentului protezării totale, riscuri mici de infecție, intervenția este minim invazivă, mișcările de flexie-extensie ale genunchiului sunt naturale, stresul mecanic la nivelul protezei este redus.”

Intervenția a fost un real succes, programul recuperator de kinetoterapie s-a inițiat precoce, ceea ce a permis pacientei reluarea mersului cu sprijin din a treia zi postoperator.

Manager Dr. Calancea Alexandru: „În Spitalul Județean de Urgență avem toate condițiile necesare pentru efectuarea intervențiilor complexe în toate specialitățile. Vom investi cât se poate de mult în perfecționarea cadrelor medicale precum și în dotarea spitalului cu cea mai performantă aparatură, pentru a oferi un act medical la standardele prezentului, tuturor pacienților care apelează la serviciile noastre.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*