Numărul pacienților români tratați la spitalul WPK din Austria a crescut cu 44% în primele 6 luni ale acestui an

Ema Hafner. FOTO PI2PR

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, listat în 2021 și 2022 în clasamentul World’s Best Hospitals, a înregistrat o creștere de 44% a numărului pacienților români în primele 6 luni ale acestui an față de perioada similară din 2021. În perioada ianuarie – iunie 2022, peste 660 de români s-au adresat spitalului din Viena pentru a beneficia de servicii de diagnostic și tratament de înaltă calitate și de expertiza medicilor renumiți pe plan internațional.

Oncologia și chirurgia, cele mai solicitate specialități medicale

Oncologia rămâne în continuare cea mai solicitată specialitate medicală din cadrul spitalului WPK, astfel,  mai mult de jumătate dintre pacienții români au accesat serviciile oncologice ale WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est. Afecțiunile oncologice cel mai frecvent tratate în primele 6 luni ale acestui an au fost cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancer de colon, tumorile ORL, cancerul pancreatic și cel de prostată.

Românii optează să se trateze de cancer la centrul oncologic WPK din Viena deoarece aici beneficiază de o abordare medicală integrată, bazată pe cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratament, precum și de suportul unei echipe interdisciplinare de experți (Tumor Board). Tratamentul pentru fiecare pacient este unul personalizat, centrul oferind gama completă de opțiuni terapeutice, de la metode chirurgicale minim – invazive, tratamente personalizate țintite, la imunoterapie și radioterapie.

„Creșterea fluxului de pacienți români în primul semestru al acestui an este rezultatul eforturilor susținute de a ne îmbunătăți serviciile de suport oferite pe piața românească. Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulți pacienți români au încredere în serviciile medicale din Austria și aleg specialiștii de la Wiener Privatklinik atunci când vine vorba de sănătatea lor. Pentru ca vizita medicală  la spitalul din Viena să se desfășoare cât mai facil și rapid, avem la dispoziție 4 manageri de caz vorbitori de limbă română care asistă pacienții în toate etapele, de la stabilirea programărilor cu medicii, asigurarea transportului și cazării, la însoțirea lor la consultații/tratament. De asemenea, am început un proces de recrutare de asistenți medicali din România, deoarece ne dorim să răspundem și mai eficient nevoilor de îngrijire ale pacienților români și să eliminăm orice dificultate de comunicare”, declară Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Pe lângă tratamentele oncologice, pacienții români au ales spitalul WPK pentru specialitățile chirurgicale, inclusiv chirurgie pediatrică, datorită expertizei chirurgilor de renume internațional și tehnicilor moderne utilizate. Aceștia au efectuat intervenții chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, intervenții cardiovasculare, de chirurgie reconstructivă și a nervilor periferici. Alte servicii medicale solicitate în primul semestru al anului au fost consultațiile de second opinion, dar și pachetele personalizate de check-up medical.

Spitalul WPK are cea mai mare adresabilitate de pacienți internaționali din regiune

Anual, spitalul WPK înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 40% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală și de Est. În prezent, românii sunt prima naționalitate de pacienți internaționali, reprezentând o pondere de 35%.

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități și deține 10 centre de competență. Pacienții au acces la peste 400 de medici cu expertiză de excepție, o mare parte dintre aceștia fiind activi atât în practica clinică, cât și în cercetarea științifică, ceea ce îi menține foarte competitivi la nivel internațional. Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotați în primii 10% oameni de știință ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

Românii pot consulta experții austrieci și online, în clinica virtuală

Cei care nu pot călători la Viena pot apela la consultații medicale online cu experții austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center, care pune la dispoziție peste 20 de specialități medicale. Cele mai solicitate consultații medicale în primele 6 luni ale anului au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultații online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanță ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*