Noua Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean Covasna va fi gata până la sfârșitul anului 2022

Spitalul Județean de Urgență Covasna. FOTO CJ Covasna
Spitalul Județean de Urgență Covasna. FOTO CJ Covasna

Lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe se vor finaliza până la sfârșitul anului 2022. Astfel, UPU va funcționa într-o clădire modernă, cu spații și echipamente noi, care îndeplinesc cerințele și normele actuale privind efectuarea serviciului de primire a pacienților cu urgențe medicale.

În cadrul ședinței de consiliu de joi, 24 februarie, a fost adoptată hotărârea privind ajustarea prețurilor aferente materialelor de construcții pentru Contractul de achiziție publică pentru acest obiectiv de investiție. Ajustarea respectivă este o măsură necesară in contextul creșterii prețului de achiziție a materialelor de construcție.

„Contractul de execuție a lucrărilor de construcții și instalații a fost semnat în mai 2021. Până acum au fost finalizate lucrările de fundație și elevații, respectiv devierea rețelei sub pământ. În perioada imediat următoare, urmează finalizarea structurii de rezistență, iar în decursul lunii aprilie, vor fi efectuate lucrările de instalații. Tot în aprilie, urmează a se finaliza căile de acces necesare pentru asigurarea circulației fluide a pacienților între intrarea în Spital și clădirea UPU. În perspectivă, se va realiza și un heliport și vor fi amenajate și locuri de parcare special pentru ambulanțe” – a explicat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

„Era mare nevoie atât de modernizarea, cât și de extinderea unității, pentru a se putea efectua mai multe investigații medicale, degrevând astfel cadrele din celelalte secții ale spitalului. În cadrul secției UPU, anual se tratează peste 36.000 de pacienți. Înainte de demararea acestor lucrări, activitatea se desfășura pe o suprafață de aproximativ 320 mp. După lucrările de extindere, această suprafață va fi de peste 1.000 mp. Lucrările de construcție vor fi completate cu dotarea corespunzătoare a secției UPU cu echipamente medicale pentru efectuarea de examinări radiologice și CT, resuscitare, ortopedie și consultații specifice de pediatrie” – a mai detailat președintele.

Proiectul ,,Extinderea Unității de Primire Urgențe și amenajare cale de acces ambulanțe la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” – Sfântu Gheorghe” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, și se va încheia la finalul anului 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*