Ministrul Sănătății a vizitat Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. FOTO Arhiva Personală A. R.
Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. FOTO Arhiva Personală A. R.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat astăzi, 29 ianuarie, Centrul de Vaccinare de la Palatul CopiilorAici funcționează 15 cabinete, din care două sunt dedicate copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Ministrul Sănătății a discutat cu cei mici, cu părinții lor și cu personalul din centru. Copiii i-au spus că vor să se joace cu prietenii lor și să își îmbrățișeze bunicii fără teamă. În plus, își doresc ca grădințele și școlile să nu se mai închidă.

“Sunt câteva mii de copii vaccinați în toată tara. La acest centru au venit în jur de 200. În primul rând, recomand vaccinarea copiilor care au afecțiuni cronice, ei au un risc de a face forme care duc la complicații. Bineînțeles, toți ceilalți părinți care doresc să facă acest lucru sunt așteptați cu cei mici în centrele de vaccinare.”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a subliniat că pentru a veni în întâmpinarea părinţilor, a fost pus la dispoziţia tuturor un materia legat de vaccinarea celor mici. Este un material realizat de pediatri care au îngrijit foarte mulţi copii infectați cu SARS-CoV-2 în această perioadă şi răspunde la cele mai importante întrebări. Documentul e postat pe site-ul Ministerului Sănătății.

În cadrul vizitei, ministrul Sănătății a subliniat că “Vaccinarea este esențială în prevenirea formelor clinice severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Mă bucur că la nivelul CNCAV s-a luat decizia de schimbare a strategiei de vaccinare, astfel încât să se ajungă la categoriile vulnerabile. Important e să trecem de acest val care cred că va fi ultimul important din punct de vedere al sănătății publice.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*