Medima Health deschide a treia clinică de imagistică medicală în București, în zona Jiului

Medima Health deschide a treia clinică de imagistică medicală în București. FOTO PI2PR

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o nouă clinică în București. Clinica Medima Jiului oferă servicii performante de investigare imagistică prin CT și RMN, investiția în dezvoltarea acesteia fiind de 1,5 milioane de euro. Centrul este situat în sectorul 1, Strada Jiului, nr. 8, clădirea B (J8 Office Park).

Pentru dotarea clinicii, Medima Health a achiziționat ultima generație de echipamente de imagistică medicală la nivel mondial, unul dintre acestea fiind aparatul RMN Anke OpenMark 5000. Acesta este primul RMN deschis din cadrul rețelei Medima și vine în sprijinul pacienților care suferă de claustrofobie, probleme de mobilitate sau de greutate, oferind examinări RMN mai confortabile și cu durată redusă. Față de RMN-ul convențional, care are aspectul unei capsule, acest tip de RMN are toate laturile deschise și este mai spațios, ceea ce reduce anxietatea pe durata examinării și oferă posibilitatea realizării unor investigații complexe pentru categorii diverse de pacienți, inclusiv copii.

De asemenea, Medima Jiului este echipat cu un aparat CT Anke Anatom Clarity cu 64 slice-uri care aduce un nou standard în investigarea imagistică preventivă și de diagnostic datorită tehnologiilor inovatoare. Acesta permite obținerea unor rezultate de înaltă calitate, folosind o doză redusă de radiație. Pacienții beneficiază astfel de investigații performante, sigure și rapide pentru diagnosticarea afecțiunilor cu o precizie ridicată, încă din stadiul incipient.

„Deschiderea clinicii Medima Jiului face parte din strategia de extindere a rețelei noastre în capitală, iar prin această investiție intenționăm să facilităm accesul pacienților din această zonă rezidențială la servicii de imagistică medicală de top. Noul centru reunește vectorii de performanță cu care ne-am obișnuit pacienții: tehnologie de vârf, echipă ultraperformantă și rezultate prompte și corecte. Totodată, venim în ajutorul pacienților care suferă de claustrofobie, punând la dispoziția lor RMN-ul deschis, astfel încât să poate efectua investigația cu un disconfort minim”, declară Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health.

Echipa Medima Health este formată din medici radiologi de elită, cu supraspecializări în domeniu. Aceștia acoperă întreaga gamă de examinări de tip RMN și CT, asigurând pacienților rezultate de încredere. Directorul medical este Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, unul dintre cei mai apreciați experți în imagistică din România, cu o experiență de peste 30 de ani.

În clinica Medima Jiului, pacienții asigurați prin CAS vor avea decontare nelimitată pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări”, în baza biletului de trimitere de la medicul specialist. Investigațiile de monitorizare se adresează pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli cerebrovasculare, boli neurologice sau COVID-19.

Lansată în anul 2020, rețeaua Medima Health a avut o dezvoltare continuă, în prezent deținând 8 clinici de excelență imagistică în București și în țară (Otopeni, Călărăşi, Alba Iulia, Sibiu, Buzău și  Brăila). Rețeaua plănuiește să ajungă la 10 clinici operaționale în 2022, ceea ce o va plasa în topul furnizorilor de servicii de imagistică din România, către finalul anului fiind preconizată finalizarea Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, un proiect care implică o investiţie totală de circa 5,5 milioane de euro datorită complexității dotărilor – PET – CT și RMN 3 Tesla.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*