ISU Neamț se pregătește pentru asaltul refugiaților din Ucraina. O tabără mobilă a fost trimisă la Suceava

Tabăra mobilă a ISU Neamț. FOTO ISU Neamț
Tabăra mobilă a ISU Neamț. FOTO ISU Neamț

ISU Neamț a deplasat un modul format din tabăra mobilă și personalul de deservire aferent la ISU Suceava.

ISU Neamț are în dotare o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat și o bucătărie rulantă auto achiziționată prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare. Echipamentele sunt achiziționate cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă și modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență.

Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice și o bucătărie rulantă auto, care poate fi utilizată în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.

În fiecare container sunt:

  • 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp),
  • un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp,
  • 10 sisteme de climatizare,
  • un sistem de iluminat,
  • 67 paturi pliante,
  • 67 saci de dormit,
  • 10 seturi de mese cu bănci.

Tabera mobilă are mobilitate mare, care pot asigura cazarea a 201 persoane afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*