Investiţii de peste 6 milioane de lei în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Intervenție chirurgicală. FOTO pixabay
Intervenție chirurgicală. FOTO pixabay

Lista investiţiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost completată cu echipamente performante în valoare de peste 6 milioane de lei din Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM, în perioada 2020-2022.

În calitate de beneficiar al proiectului “Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș”, cod SMIS 2014+ 140401, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a achiziţionat, pe lângă aparatura performantă, şi materiale de protecţie, reactivi, dezinfectanţi şi materiale sanitare.

Valoarea totală a achiziţiilor în cadrul acestui proiect este de aproximativ 13 milioane de lei, până în luna februarie 2022.

Obiectivul general al acestui proiect este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului în timp util și eficient al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș la criza COVID -19.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • realizarea testărilor prin metoda RT-PCR pentru depistarea timpurie a cazurilor infectate cu virusul SARS-CoV-2, prin achiziționarea echipamentelor medicale care permit efectuarea testelor de detecție a noului coronavirus prin tehnică moleculară și a sistemelor de extracție automată a AND și ARN, pentru creșterea capacității de testare;
  • dotarea suplimentară a unității sanitare cu echipamente de protecție, echipamente de decontaminare pentru prevenirea infectării personalului medico-sanitar și auxiliar, echipamente necesare triajului pacienților și a personalului;
  • dotarea suplimentară a spitalului cu echipamente și aparatură medicală necesare monitorizării și tratamentului pacienților infectați cu virusul SARS- CoV-2, care necesită acordare de servicii medicale spitalicești în structurile specializate ale spitalului: secții/compartimente ATI, UPU, blocuri operatorii, alte secții și compartimente, laboratoare, servicii în care se realizează diverse manevre generatoare de aerosoli (purtători ai virusului SARS-CoV-2);
  • asigurarea materialelor sanitare specifice pentru monitorizarea și tratamentul pacienților critici în secțiile/compartimentele ATI;
  • asigurarea unor cantități suficiente de produse antiseptice si dezinfectanți;
  • asigurarea protecției personalului medico-sanitar și auxiliar care îngrijește pacienții confirmați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, prin achiziționarea de echipamente de protecție specifice.

Valoarea totală a proiectului este de 44.293.575,93 lei din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU 44.288.343,93 lei, valoare neeligibilă 5.232,00 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*