FOTO 37,6 milioane de euro alocate în perioada 2020-2021 de Consiliul Județean Cluj capitolului Sănătate. 26.424 de pacienți COVID-19 tratați

Spitalul de recuperare Cluj. FOTO CJ Cluj
Spitalul de recuperare Cluj. FOTO CJ Cluj

În contextul împlinirii a doi ani de pandemie, la nivelul Consiliului Județean Cluj a fost analizată situația gestionării crizei sanitare de către cele patru spitale din subordine implicate în lupta cu COVID-19: Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Urgență pentru Copii.

Astfel, în cele patru unități medicale au fost internați în acest interval 26.424 de pacienți. Peste 97% dintre aceștia au fost vindecați, externați la cerere sau transferați la alte spitale, durata medie de spitalizare fiind de 7,96 zile.

Pentru a face față acestei provocări fără precedent, în anii 2020 și 2021 Consiliul Județean Cluj a susținut masiv sectorul medical, alocând capitolului sănătate, cumulat, nu mai puțin de 186.176.180 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Mulțumesc, încă o dată, întregului personal implicat în tratarea celor mai grave cazuri de COVID-19 din regiune.

Sunt convins că acești doi ani de pandemie nu au fost deloc ușori și îi felicit pe toți cei care au continuat să lupte și să depună eforturile necesare pentru a îmbunătăți starea de sănătate și a salva mii de vieți.

În ce ne privește, vom continua să susținem sistemul sanitar clujean, așa cum am făcut și până acum, o dovadă în acest sens fiind cele 37,6 milioane de euro alocate în ultimii doi ani capitolului Sănătate.”

Statistic, la data de 27 februarie a.c., la doi ani de pandemie la Cluj,  situația se prezenta astfel:

Denumire unitate sanitară Nr. total pacienți internați cu COVID-19 Nr. pacienți vindecați/externați la cerere/transferați la alte spitale Durata medie de spitalizare
Spitalul de Boli Infecțioase 21.023 20.525 8,32 zile
Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” 2.514 2.301 11,68 zile
Spitalul de Recuperare 2.159 2.085 7,28 zile
Spitalul de Urgență pentru Copii 728 727 4,57

Reamintim, în acest context, faptul că la Cluj pandemia a debutat în data de 27 februarie 2020, dată la care Spitalul de Boli Infecțioase s-a confruntat cu primul caz suspect de COVID-19, acesta fiind confirmat în cadrul laboratorului instituției în data de 28 februarie 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*