Cum a afectat inflația apetitul românilor pentru intervenții estetice

Andreea Constantin-Vîlcioiu. FOTO MPR Agency

Domeniul esteticii nu a scăpat de efectele inflației, însă, deocamdată, modificările prețurilor nu au influențat și numărul solicitărilor, ci au evidențiat și mai mult nevoia pacienților români de a se simți în siguranță atunci când trebuie să treacă printr-o intervenție.

”Într-o perioadă inflaționistă cu prețuri în creștere, cheltuielile privind apetitul românilor pentru intervenții estetice s-a transpus într-o creștere de 12% a numărului interventiilor față de cele realizate în anul 2021. Ce a devenit însă evident pentru noi în această perioadă este faptul că indiferent de costuri, mai presus de toate, pacienții își doresc să se simtă în siguranță și confort atunci când au nevoie de o intervenție. Vorbim aici despre fluxurile din spital, despre opțiunile suplimentare pe care pacienții le au și până la aparatura medicală performantă și  consumabilele medicale – implanturi, fire de sutură, substanțe anestezice – achiziționate doar de la liderii mondiali din domeniu”, a declarat Andreea Constantin-Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta.

În acest context, planurile de dezvoltare înglobează în 2023 o nouă poziționare pentru Spitalul Zetta, care se transformă în primul hub medical de Chirurgie Plastică din România cu rolul de a asigura pacienților mai multe servicii de asistență medicală sub un singur acoperiș, facilitând accesul la îngrijirea pe care aceștia și-o doresc.

În anul 2022, din totalul de 3.185 de operații realizate, 44% au fost estetice și 56% reconstructive. Astfel de intervenții, unele în premieră pentru România, necesită o varietate de servicii de asistență medicală într-un singur loc – one stop shop, dar și o coordonare perfectă între medici experimentați cu specialități diferite.

”Tocmai de aceea un hub medical se traduce în o experiență mai bună pentru pacient și o satisfacție crescută în ceea ce privește îngrijirea primită. Avem deja experiența a zece ani de activitate și peste 14.000 de intervenții care au dovedit acest lucru. Totodată, centralizarea serviciilor de asistență medicală într-un hub medical poate duce la creșterea eficienței și la economii de costuri pentru pacienți, precum și pentru furnizorii de servicii medicale și echipele medicale”, a completat directorul general al Spitalului Zetta.

Potrivit unui studiu al Societății Internaționale de Chirurgie Plastică Estetică (ISAPS), la nivel mondial se observă o creștere de 18.5% în interesul față de intervențiile chirurgicale estetice, mai ales în ceea ce privește intervențiile asupra extremităților sau de tip “total body”. În România, cele mai solicitate intervenții au fost augmentarea mamară cu implant, mărirea buzelor, blefaroplastie și rinoplastiile.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*