Crucea Roșie a distribuit peste 2.000 de produse de panificație copiilor de la școli din Petroșani și din zone defavorizate ale Devei

Ajutoare pentru copii. FOTO Crucea Roșie Deva

În ultimele zile, Subfiliala de Cruce Roșie Petroșani împreună cu Subfiliala de Cruce Roșie Deva au distribuit peste 2.000 de produse de panificație, primite de la Lotto, copiiilor de la câteva școli din Petroșani dar și celor aflați în zonele defavorizate a Municipiului Deva.

Ajungând în comunitățiile defavorizate, copiii ne-au solicitat și îmbrăcăminte așa că voluntarii Subfilialei Deva s-au mobilizat și au fost în 2 zone defavorizate a Municipiului Deva dar și în Geoagiu și în Orăștie pentru a le duce acestora haine, încălțăminte și jucării.

Voluntarii Subfilialei Deva nu au uitat nici de proiectul lor de suflet „Educația: o responsabilitate colectivă” și în 05.03 și 19.03 au desfășurat activități educaționale cu copiii de la Rețeaua de Case Familiale Orăștie.

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Subfilialele Pentroșani, Brad, Deva și Hațeg s-au mobilizat și organizat colecte de ajutoare, formând 4 centre zonale de colectare a ajutoarelor în județul Hunedoara.

O parte din produsele donate de dumneavoastră au luat deja drumul Ucrainei sau a județelor de graniță și au ajuns acolo unde a fost cea mai mare nevoie de ele. Campania de colectare nu s-au încheiat, Subfilialele Deva, Pentroșani, Hațeg și Brad primesc în continuare donații, pentru a reuși să acopere nevoile refugiațiilor aflați pe teritoriul județului Hunedoara.

Între timp, Subfiliala Deva a centralizat și inventariat ajutoarele ridicate și de la Subfilialele Petroșani, Hațeg, Lupeni, Brad și Vulcan reușind să asigure produse un întreg camion (aproximativ 24 tone) de produse urmând ca acesta să se alăture următorului convoi umanitar a Crucii Roșii Române.

În data de 03.03.2022, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a devenit funcțională „Celula de coordonare operațională” Hunedoara, cu scopul de organizare eficientă a tuturor acțiunilor umanitare.

Crucea Roșie Romănă Filiala Hunedoara, împreună cu autoritățiile județene s-au organizat pentru a identifica și centraliza nevoile urgente și soluțiile pentru gestionarea crizei actuale.

Subfiliala de Cruce Roșie Deva împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și Oficiul Român pentru Imigrări – Biroul pt. Străini Hunedoara, au identificat mai multe persoane care pot facilita cumunicarea cu cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina și care se află în județul Hunedoara.

Crucea Roșie Subfiliala Deva sprijină constant Centrul de Transfuzie Sanguină al județului Hunedoara și a răspuns promt fiecărei solicitări din partea doamnei dr. Victoria Halmagi, ajutând cu asistenți medicali, ori de câte ori a fost nevoie de ei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*