Caravana de screening se va deplasa la Periş, în județul Mureş

FOTO Spitalul Județean Mureș

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 16 februarie 2023, în localitatea Periş, judeţul Mureş, începând cu ora 16.00, la Grădiniţa veche, nr. 271A.

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Cancerul de col uterin provoacă drame atunci când nu este depistat la timp şi tratat. Este o boală îngrozitoare, un ucigaş lent, care, din păcate, afectează femeile tinere, cu vârsta între 35 și 55 de ani, când multe ele sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

“Femeile şi familiile lor trebuie să conştientizeze importanţa testării şi necesitatea de a rămâne sănătoase. Cea mai importantă măsură pentru prevenire este efectuarea testelor de screening necesare pentru a depista şi trata leziunile precanceroase înainte ca acestea să se dezvolte în cancer de col uterin. Din păcate, în România, nu doar cancerul ucide, ci şi lipsa de informare şi nivelul scăzut de conştientizare a anumitor factori de risc care influenţează probabilitatea ca o persoană să dezvolte cancer de col uterin”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina Uzun, Manager Proiect.

Cancerul de col uterin adesea NU are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*