Caravana de screening al cancerului de col uterin va ajunge la Miraslău, în judeţul Alba

FOTO Spitalul Județean Mureș

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în data de 12 iunie 2023, în localitatea Miraslău din judeţul Alba, în intervalul orar 11.00-15.00, la sediul Primăriei, str. Principală nr. 284.

Sunt invitate toate femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani să beneficieze de această oportunitate şi să vină la un consult de specialitate şi testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Un test de 5 minute oferă femeilor care se prezintă la caravană 5 ani de linişte. Specialistul este acolo pentru sănătatea femeii, iar cele 5 minute petrecute la caravana de screening pentru testare Babeş Papanicolaou sau HPV pot fi esentiale pentru viitorul şi sănătatea ei şi a familiei ei.

Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin. Descoperit la timp şi tratat corect, cancerul de col uterin poate fi vindecat.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*