Campanie de testare gratuită privind afecțiunile hepatice, la Tulcea       

Campanie de testare gratuită privind afecțiunile hepatice. FOTO Consiliul Județean Tulcea

Dumitru Mergeani, administrator public al Județului Tulcea, a participat, la conferința de presă organizată cu ocazia lansării campaniei de informare, educare și conștientizare LIVE (RO)2-EST în județul Tulcea, eveniment organizat la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iași , alături de Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon“ Iași.

Aceste instituții s-au unit într-un efort comun pentru a implementa un proiect care are ca obiectiv general furnizarea de servicii medicale de prevenire, depistare precoce, diagnostic și direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est.

Obiectivul general al acestei campanii răspunde unei teme de interes național în domeniul sănătății, respectiv reducerea incidenței bolilor transmisibile prioritare, hepatite B si C, și asigurarea accesului pacienților la tratamente antivirale. Este vorba de campanii gratuite de testare, stadializare și direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice din județul nostru, motiv pentru care îi rog pe tulceni să profite din plin de această campanie și să se testeze în număr cât mai mare.

Așa cum a explicat prof. univ. dr. Anca Trifan în deschiderea conferinței, campania este axată în special pe pacienții asimptomatici, cei care nu știu la momentul de față că suferă de o astfel de afecțiune:

„Putem preveni evoluția acestei infecții virale din stadiu incipient și sunt convinsă că această generație de medici va depune toate eforturile astfel încât hepatita B și C să nu mai fie o povară în România“.

În discursul său, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a vorbit despre eforturile constante ale Consiliului Județean Tulcea și Spitalului Județean de Urgență Tulcea în vederea creșterii calității actului medical la nivelul județului, respectiv despre investițiile majore realizate cu fonduri europene (inclusiv din proiectul transfrontaliere) pentru modernizarea unităților sanitare din Tulcea.

„Este important și să construim, dar aceste clădiri trebuie să fie «mobilate» uman, astfel încât eforturile noastre permanente se concentrează pe atragerea de medici pentru Spitalul Județean de Urgență Tulcea și îmi exprim speranța că prin acest parteneriat vom găsi deschidere pentru a colabora în vederea soluționării principalei probleme care afectează județul nostru: lipsa specialiștilor“, a declarat Dumitru Mergeani.

Campania de testare, stadializare și direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice face parte din proiectul „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est și Sud-Est – LIVE (R)O)2 – EST“, finanțat din Fondul Social European.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*