Angio CT de periferie – tehnica ce permite vizualizarea detaliată a arterelor periferice. Investigația este gratuită în baza trimiterii de la medicul cardiolog sau chirurg vascular

Angio CT de periferie. FOTO Spitalul Clinic CF Timișoara

Angio CT de periferie este o evaluare imagistică avansată care permite vizualizarea detaliată a arterelor periferice, oferind imagini de înaltă rezoluție ale structurii vasculare. Aceasta este esențială pentru detectarea precoce a afecțiunilor vasculare, printre care se numără stenozele, ocluziile sau anevrismele. Procedura combină tomografia computerizată (CT) cu agenți de contrast intravenos pentru a obține imagini tridimensionale detaliate ale structurii vasculare, identificând cu precizie anomaliile și leziunile.

„Beneficiile Angio CT-ului sunt multiple. În primul rând, permite o evaluare detaliată a patologiei vasculare, oferind imagini clare și precise care ne ajută să identificăm problemele cardiace pe care le are un pacient. Apoi, trebuie spus că tehnica imagistică este non-invazivă, ceea ce înseamnă că pacienții nu vor trebui să treacă prin proceduri dureroase sau inconfortabile. De asemenea, timpul de scanare este relativ scurt, reducând disconfortul pacientului. Nu în ultimul rând, cu ajutorul imaginilor detaliate, se pot planifica cu exactitate intervențiile chirurgicale sau tratamentele necesare, personalizând abordarea terapeutică pentru fiecare pacient”, spune dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistică medicală, Spitalul Clinic CF Timișoara.

Tehnica permite, de asemenea, monitorizarea eficientă a tratamentelor în timp, putându-se ajusta planul de tratament dacă este necesar. Angio CT-ul are o doză de iradiere mai redusă decât angiografia clasică și ajută la trierea pacienților în vederea intervențiilor invazive. Totodată, oferă detalii cu privire la localizarea, întinderea și gradul de afectare a vaselor periferice.

„Este o tehnologie care ne permite să detectăm și să tratăm afecțiunile vasculare periferice într-un stadiu incipient, îmbunătățind semnificativ prognosticul și calitatea vieții pacienților. Folosind această tehnică, se pot evalua riscurile complicațiilor grave asociate cu bolile vasculare, de exemplu amputările sau infarctele”, spune dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistică medicală, Spitalul Clinic CF Timișoara.

În cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara se fac toate tipurile de angio-CT pentru a vizualiza circulația arterială cerebrală, coronariană, aorta toracică și abdominală cu ramuri emergente, angiografia vaselor regiunii cervicale, dar și cea a membrelor superioare și inferioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*