A fost semnat contractul de finanțare pentru „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”

Adrian Veștea. FOTO Consiliul Județean Brașov

Contractul de finanţate pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov” a fost semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Proiectul, în valoare totală de 35.680.688,54 lei, este finanţat în cadrul Componentei 5 „Valul Renovării” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi va fi implementat de administraţia publică judeţeană în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Acestea sunt primele fonduri din PNRR atrase de Judeţul Braşov, reprezentând totodată prima finanţare nerambursabilă accesată pentru această unitate medicală, în urma clarificării situaţiei juridice şi patrimoniale a imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Clădirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a fost construită în perioada 1979 – 1984 şi are o suprafață desfășurată de 13.843 mp.

Construcţia este alcătuită din cinci corpuri de clădire care închid în centru o curte interioară, iar potrivit concluziilor experizei de specialitate, aceasta nu mai corespunde cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei.

Intervențiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire față de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică, o scădere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30%, până la 60%.

„Mă bucur că am semnat acest contract de finanţare. Deja am demarat achiziţia documentaţiilor tehnice pentru realizarea Proiectului Tehnic şi sper că într-un timp cât mai scurt cu putinţă vom desemna firma care să execute lucrările, având în vedere că până în iunie 2026 avem obligaţia să închidem proiectul. La începutul anului viitor vom semna şi cel de-al doilea contract pe PNRR – cel destinat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Braşov. Ne dorim să primim undă verde şi pentru celelalte şase proiecte de renovare şi eficientizare energetică a clădirilor publice pe care le avem depuse la Ministerul Dezvoltării, astfel încât să investim în modernizarea imobilelor unor instituţii medicale şi sociale din subordinea noastră, precum şi a clădirilor în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*