A doua intervenţie de artroplastie de revizie de şold cu alogrefă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din Dr. Dorin Sălcudeanu şi Asist. Univ. Dr. Pal Fodor, medici primari Ortopedie şi Traumatologie, secţie condusă de  Prof. Dr. Tiberiu Bățagă, au realizat, în cursul zilei de 21 iulie 2022, o intervenţie de artroplastie de revizie şold drept, reconstrucţia acetabulului şi a femurului cu alogrefă osoasă, unei paciente de 54 de ani, cu decimentare a componentelor protetice cu lipsă osoasă la nivelul acetabulului şi a femurului proximal.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 2 ore şi a constat în reconstrucţia acetabulului cu grefă osoasă, reconstrucţia femurului proximal şi schimbarea/înlocuirea componentelor protetice deteriorate.

Starea şi evoluţia pacientei este una bună.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Dr. Dorin Sălcudeanu şi Asist. Univ. Dr. Pal Fodor, medici primari Ortopedie şi Traumatologie, Şef Lucrări Dr. Raluca Fodor, medic primar ATI, Dr. Daniel Dacher, Dr. Denis PASC, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie,  Dr. Balasz Hunor, medic rezident ATI.

Intervenţia de ieri este a doua realizată în cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, după reacreditarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş de către Agenţia Naţională de Transplant să desfasoare activităţi de transplant ţesut (os/tendon/ligament), începând cu luna iunie 2022.

Ţesutul osos spongios (alogrefa) necesar pentru  intervenţia artroplastie de revizie şold drept provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei Nica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*