4 februarie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Tratamentele progresează tot mai mult, dar accesul inegal încă reprezintă o problemă pentru pacienți

Todor Kesimov. FOTO PPA PR

În fiecare an, pe 4 februarie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Această boală, care ia viața a aproximativ 10 milioane de oameni în fiecare an, ne afectează pe toți, direct sau indirect. Șansele de vindecare cresc în fiecare an pe măsură ce cercetarea progresează, dar, cu toate acestea, ar putea exista și mai puține victime dacă toată lumea ar avea șansa de a primi un diagnostic și un tratament precoce.

Dacă actualul trend se va menține, cancerul va deveni principala cauză de deces în UE. Cu toate acestea, doar 6,2% din cheltuielile totale pentru sănătate sunt alocate pentru tratamentul acestuia. Inegalitățile între țări privitoare la accesul la tratament reprezintă, de asemenea, o problemă majoră la nivel mondial, precum și inegalitățile privitoare la accesul la medicamente. Calitatea și disponibilitatea tratamentului este afectată negativ de mulți factori – venit, educație, locație, precum și discriminarea bazată pe rasă, sex, orientare sexuală, vârstă, stare de sănătate și stil de viață, printre multe altele.

Acesta este motivul pentru care tema 2022-2024 Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului în intervalul 2022-2024 este: „Stoparea inegalității pentru îngrijirea pacienților”.

Takeda este una dintre companiile de top care dezvoltă medicamente pentru cancer.

„În prezent testăm multiple noi molecule care sunt concepute pentru a trata cancerul pulmonar și de prostată, leucemia sau tumorile solide”, a spus Todor Kesimov, Country Manager Takeda România. „Misiunea noastră este să oferim cel mai bun tratament cât mai multor pacienți. Adoptarea de către România a Planului Național de Combatere a Cancerului reprezintă, sperăm noi, un prim pas în îmbunătățirea cadrului legislativ privind managementul pacienților oncologici și de aceea ne dorim o implementare cât mai urgentă a acestuia”, a adăugat el.

Takeda Oncology include hub-uri în zece țări: Statele Unite, Japonia, Germania, Spania și Portugalia, Franța, Italia, Regatul Unit/Irlanda și Canada, având peste 2.000 de profesioniști în oncologie dedicați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*